top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

UNIZO KOMT OP: Verwachtingen van Ondernemers na de Gemeenteraadsverkiezingen van 2024.


Op woensdag 15 mei 2024 vond een belangrijke bijeenkomst plaats in de infermerie van het begijnhof in Tongeren. Deze avond was georganiseerd door UNIZO Tongeren, de unie van zelfstandige ondernemers, en stond in het teken van de brochure "UNIZO KOMT OP". Alle politieke partijen van Tongeren waren uitgenodigd om te luisteren naar de noden en verwachtingen van de lokale ondernemers na de aankomende district- en gemeenteraadverkiezingen van 2024. Samen met mijn secretaris, Jochum Koot van Tongeren Anders, arriveerden we omstreeks 19:50 uur op de locatie waar we tegen 20:00 uur verwacht werden. Op dat moment was enkel een afgevaardigde van de PvdA aanwezig; andere partijen lieten nog even op zich wachten. Grote afwezige was Vlaams Belang Tongeren. Deze afwezigheid verraste ons niet, gezien de door ons al eerder besproken onbekwaamheid van het Vlaams Belang-bestuur in Tongeren. De afgezant van de PVDA bevestigde dit sentiment en gaf aan eerder beschamende ervaringen te hebben gehad met bestuurslid Yannick Voets van Vlaams Belang Tongeren over politieke standpunten. De avond begon met een perfecte inleiding door een UNIZO-afgevaardigde, maar al snel ontstond er spanning toen schepen Johnny Vrancken een frustrerende opmerking maakte. Hij wees op de fouten in hun legislatuur en schoof deze graag in de schoenen van het Vlaamse bestuur, met verwijzingen naar langdurige procedures en andere obstakels. Jochum Koot (Tongeren Anders) maakte de aanwezige gemeenteraadsleden erop attent dat het hun partijen waren die deel uitmaakten van het Vlaamse bestuur. Als politieke families geen samenwerking of resultaat kunnen leveren, was dat een teken van hun falen herhaalde Jochum Koot (Tongeren Anders). Deze opmerking viel niet in goede aarde bij Patrick Leenders van de N-VA en zetelend in de oppositie, die geïrriteerd reageerde dat dit soort vragen beter in het parlement gesteld konden worden. Het gedrag van de raadsleden weerspiegelde vaak een arrogantie en kwetsende confrontatiestijl, iets wat niet onbekend is in de gemeentepolitiek in Tongeren. Tijs Posen (Burgers Eerst) bracht ook enkele kritische punten naar voren, maar werd op dezelfde wijze arrogant beantwoord door Johnny Vranken en Krijn Henrotte. Ook gemeenteraadslid Guido Vossen haalde aan dat 10 jaar geleden een prachtig initiatief was genomen om handelaars en gemeentebestuur samen te vergaderen over betreffende obstakels in ons centrum, toch haalde deze aan dat er na het eerste overleg geen verder gevolg aan dit mooie initiatief is gegeven, Tongeren Anders stelt zich dan de vraag hoe het komt dat ondernemer en zetelend gemeenteraadslid Guido Vossen (NVA) in zijn functies niet zelf een initiatief heeft genomen om dit volgens zijn woorden mooi initiatief terug leven in te blazen? Desondanks was de avond leerzaam. Tongeren Anders en UNIZO Tongeren leken op dezelfde golflengte te zitten wat betreft de noodzakelijke hervormingen om Tongeren weer op de kaart te zetten als een bloeiende handelsstad.


Wat Verwachten Ondernemers van hun politiekers volgens Tongeren Anders na de Verkiezingen van de gemeenteraadverkiezingen oktober 2024?

Ondernemers hebben duidelijke verwachtingen van hun gemeente: Zoals betere Samenwerking met het Vlaamse Bestuur: Ondernemers willen dat de lokale overheid beter samenwerkt met de ondernemers en burger om langdurige procedures en bureaucratie te verminderen. Dit vereist een daadkrachtige en proactieve houding van zowel lokale als regionale politici.


Ondersteuning voor Lokale Handel:

Er is een sterke behoefte aan initiatieven die de lokale handel ondersteunen en stimuleren. Dit kan variëren van fiscale voordelen tot investeringen in infrastructuur en marketingcampagnes die Tongeren aantrekkelijk maken voor zowel ondernemers als klanten.


Innovatieve Stadsontwikkeling:

Ondernemers verwachten dat de gemeente investeert in moderne en duurzame stadsontwikkelingsprojecten. Dit omvat het verbeteren van de toegankelijkheid, het creëren van betaalbare panden, en het stimuleren van innovatieve bedrijfsmodellen.


Open en Transparante Communicatie:

Een transparante en open communicatielijn tussen de gemeente en ondernemers is cruciaal. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en zorgt ervoor dat de behoeften en zorgen van ondernemers serieus worden genomen en effectief worden aangepakt.


Veiligheid en Leefbaarheid:

Het verbeteren van de algemene veiligheid en leefbaarheid in de stad is ook een prioriteit. Dit omvat zowel fysieke veiligheid als maatregelen om een aantrekkelijke en leefbare stad te creëren waar mensen graag wonen en werken.


De avond in Tongeren was een belangrijke stap in het benadrukken van deze verwachtingen en het creëren van een platform voor dialoog tussen ondernemers, burgers en politici. Het is nu aan de lokale politici om deze boodschap ter harte te nemen en concreet actie te ondernemen na de verkiezingen. Alleen door gezamenlijk de uitdagingen aan te pakken, kan Tongeren zich ontwikkelen tot een welvarende en dynamische handelsstad. Maar aan de arrogante houding en de tunnel visie van de huidige gemeenteraadsleden ziet Tongeren Anders geen al te hoge verwachtingen na oktober 2024, als de burger deze politiekers terug aan de macht laten.





41 weergaven0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page