top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

onze visie over de leegstand in ons centrum.

Leegstand in het centrum van Tongeren kan een groot probleem zijn. Het is niet alleen slecht voor het aanzicht van de stad, maar het kan ook gevolgen hebben voor de economie en het welzijn van onze lokale bevolking. In deze blog gaan we dieper in op het probleem van leegstand in het centrum van Tongeren en bespreken we mogelijke oplossingen.


Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen waarom er leegstand in het centrum van Tongeren is. Een belangrijke oorzaak is de verandering van consumentengedrag. Steeds meer mensen winkelen online in plaats van in fysieke winkels, dit door de sluitingsuren in combinatie met het werk, onbetaalbare parkeergelegenheden, heksenjacht door de parkeerwachters en politie om te beboeten. Dit betekent dat veel winkels in het centrum niet meer genoeg omzet draaien om te kunnen blijven bestaan. Daarnaast kan het zijn dat de huurprijzen te hoog zijn voor de ondernemers, waardoor zij niet meer in staat zijn om hun huur te betalen.


Een mogelijke oplossing voor leegstand in het centrum van Tongeren, is het aantrekken van nieuwe ondernemers. Dit kan worden gedaan door het aanbieden van lagere huurprijzen, of door het creëren van speciale incentives voor ondernemers die zich in het centrum willen vestigen. Een andere mogelijkheid is om een mix van verschillende soorten bedrijven aan te bieden, zodat het centrum een aantrekkelijke plek wordt voor verschillende doelgroepen. Het stadsbestuur kan een grotere rol op begeleiding en maximale ondersteuning van jonge ondernemers op zich nemen( niet enkel de X-Factor). Ook is het aan het stadsbestuur de taak om toe te zien dat ons centrum niet omgevormd wordt tot een mekka van dag/nacht winkels, en overvloed van kebab tempels, oosterse pizza zaken ....enz.


Een andere oplossing is het herbestemmen van leegstaande panden. Bijvoorbeeld door het om te bouwen tot woningen of kantoorruimte met het behoud van handelsruimte op het gelijksvloer. Op die manier wordt de leegstand opgevuld en kan er een nieuwe bestemming aan het pand worden gegeven. Dit kan ook leiden tot een toename van de levendigheid in het centrum, omdat er meer mensen komen wonen of werken.



Ten slotte is het belangrijk om als gemeente een actieve rol te spelen in het bestrijden van leegstand. Zo kan er bijvoorbeeld een leegstandsregister worden bijgehouden, waarbij de gemeente eigenaren van leegstaande panden kan aanspreken op hun verantwoordelijkheid om het pand te verhuren of te verkopen. Ook kan de gemeente een hogere leegstand of verkrotting taks opleggen en een renovatieplicht. Zo kan de gemeente een actieve rol spelen bij het aantrekken van nieuwe ondernemers en het herbestemmen van panden.



56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page