top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

Mobiliteitsproblemen in Tongeren: De Lijn en Gemeentebesturen onder de loep"


Sinds 6 januari wordt Tongeren geconfronteerd met een nieuw vervoerplan van De Lijn, dat onder het toeziend oog van de gemeentebesturen is goedgekeurd en geïmplementeerd. Helaas heeft dit plan verstrekkende gevolgen gehad voor de inwoners van de aanliggende dorpen, waaronder Tongeren zelf. Het centrum is praktisch onbereikbaar geworden voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, met name voor de minder mobiele bewoners die moeten vertrouwen op een onbetrouwbare flexibele busdienst.


Probleemstelling:

Deze mobiliteitsproblemen hebben ertoe geleid dat de levensnoodzakelijke behoeften van veel dorpsbewoners in de stadskern vrijwel onmogelijk te vervullen zijn. Tongeren Anders benadrukt de verantwoordelijkheid van zowel De Lijn als het gemeentebestuur voor dit fiasco, met name omdat het nieuwe vervoerplan de aanliggende dorpen (bewust, zie artikel in HBVL van 13 jan 24) lijkt te vergeten. Het gemeentebestuur draagt medeverantwoordelijkheid voor deze situatie, en het is niet meer dan normaal dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Tongeren Anders bepleit dat het gemeentebestuur op lokaal niveau extra vervoersvoorzieningen moet organiseren tussen de dorpen en Tongeren op geschikte tijdstippen. Het argument hierachter is dat er voldoende gemeentelijke voertuigen onnodig of voor privédoeleinden worden gebruikt en dat deze kunnen worden vervangen voor een gemeentelijke pendelbus.


Tongeren Anders roept op tot gelijke behandeling:

Tongeren Anders benadrukt dat het een verplichting van de gemeente is om de inwoners van de omliggende dorpen op dezelfde wijze te behandelen als de inwoners van het centrum. Het organiseren van een betrouwbaar en toegankelijk vervoerssysteem is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat alle inwoners, ongeacht hun woonplaats, toegang hebben tot de benodigde voorzieningen en diensten, in het licht van het nieuwe vervoerplan van De Lijn is het van cruciaal belang dat de gemeentebesturen hun verantwoordelijkheid nemen en adequaat reageren op de mobiliteitsproblemen die zijn ontstaan. Tongeren Anders roept op tot concrete acties, waaronder het organiseren van gemeentelijke pendelbussen, om ervoor te zorgen dat alle inwoners gelijk worden behandeld en hun dagelijkse behoeften kunnen vervullen.


Tongeren Anders, het kan anders en beter.



35 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page