top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

Klasse justitie - elite politieke heersers

Het zal je de laatste dagen niet ontgaan zijn, zowel op sociaal media als in het nieuws, het thema van klasse justitie ( de ondermaatse straffen van de van de reuzegommers). Zoals overal heb je ook de elite( heersende politiekers en rechters die via machtsconstructie het leven bepalen in u gemeente). Ook in Tongeren heerst al decennia lang een constructie van elite die op alle manieren de macht in handen houden. Deze wijze van macht kan enkel door de burger veranderd worden, en dat kan enkel op deze wijze te denken en te laten blijken in 2024.


Als je denkt dat er sprake is van ongelijke behandeling of een elite-netwerk dat de samenleving in Tongeren beheerst, zijn er verschillende stappen die je kunt overwegen:


Bewustwording en informatie: Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de lokale politiek, het rechtssysteem en de sociale en culturele dynamiek in Tongeren. Probeer te begrijpen hoe de verschillende instellingen werken en welke rol ze spelen in de samenleving.


Burgerparticipatie: Neem actief deel aan het democratische proces in Tongeren. Dit kan variëren van stemmen bij verkiezingen tot deelnemen aan openbare bijeenkomsten en inspraakmogelijkheden benutten. Door je stem te laten horen, kun je invloed uitoefenen op besluitvormingsprocessen.


Samenwerking en netwerken: Werk samen met medeburgers en lokale organisaties die zich ook inzetten voor verandering en transparantie. Door krachten te bundelen, kunnen jullie gezamenlijk druk uitoefenen op de bestaande structuren en verandering bevorderen.


Transparantie en verantwoording eisen: Vraag om meer transparantie en verantwoording van degenen die deel uitmaken van de elite in Tongeren. Roep op tot een open debat ( in een taal die ook de gemiddelde burger begrijpt) en pleit voor eerlijkheid, integriteit en gelijke behandeling in alle aspecten van het leven.


Vreedzaam protest en media-aandacht: Als je van mening bent dat er sprake is van onrechtvaardigheid, kun je vreedzaam protest aantekenen en de aandacht van de media proberen te trekken. Dit kan helpen om bewustwording te vergroten en druk uit te oefenen op degenen die verantwoordelijk zijn.




Politieke betrokkenheid: Overweeg om zelf politiek actief te worden of ondersteun kandidaten die staan voor verandering en hervorming zoals Tongeren Anders. Door betrokken te zijn bij de politieke arena, kun je direct invloed uitoefenen op het beleid en de machtsverhoudingen.


Onthoud dat verandering tijd en doorzettingsvermogen vergt. Het kan een uitdaging zijn om bestaande machtsstructuren van de traditionele partijen te doorbreken, maar door samen te werken en actief betrokken te zijn, kunnen positieve veranderingen mogelijk worden gemaakt.


Daarom roepen wij jullie op om samen met ons "Tongeren Anders" een strijd aan te gaan tegen deze elite. Samen de macht van de huidige traditionele partijen te breken en een ander Tongeren op de kaart te zetten. Vervoeg onze rangen en zet samen met ons de lijnen uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Ieder van ons kan een schakel zijn naar vernieuwing in Tongeren. Neem contact met ons via onze kanalen op sociaal media.


Tongeren Anders

28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page