top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

Het Vergroten van Toegankelijkheid van Bossen voor Loslopende Honden:

Naar aanleiding van het artikel in HBVL, over de verplichte aanlijning van honden in de bossen van bos en natuurbeheer als ook in velden. Natuur en bos beheer zien honden als wezens die tot een levenslange opsluiting zijn veroordeeld. zij moeten hun leven slijten in opsluiting, of als gevangen (die op de binnenkoer van de gevangenis mogen wandelen), ieder natuurlijk instinkt van een hond wordt hiermee aan banden gelegd. Tongeren Anders pleit voor meer menselijkheid en vrijheid voor zijn viervoeters.


Bossen zijn prachtige natuurlijke omgevingen waar zowel mensen als dieren van kunnen genieten. Voor hondenbezitters kan het echter een uitdaging zijn om geschikte plekken te vinden waar hun viervoeters vrij kunnen rondrennen en verkennen. In dit blogartikel onderzoeken we de voordelen van het vergroten van de toegankelijkheid van bossen voor loslopende honden. We zullen bespreken hoe dit kan bijdragen aan een gelukkigere en gezondere samenleving, zowel voor honden als hun eigenaren.


Fysieke en mentale gezondheidsvoordelen:

Voor honden is voldoende lichaamsbeweging essentieel voor hun fysieke gezondheid en algeheel welzijn. Het vrij kunnen rondrennen en spelen in bossen stelt honden in staat om overtollige energie kwijt te raken, spieren te versterken en gewichtstoename te voorkomen. Bovendien biedt het de mogelijkheid voor mentale stimulatie, waarbij ze nieuwe geuren kunnen ontdekken en hun natuurlijke instincten kunnen volgen. Regelmatige beweging in bossen kan ook bijdragen aan het verminderen van gedragsproblemen bij honden, zoals overmatig blaffen en destructief gedrag.


Sociale interactie en sociale binding:

Voor hondeneigenaren kan het verkennen van bossen met hun huisdieren een geweldige manier zijn om sociale interactie te bevorderen. Bossen kunnen ontmoetingsplaatsen worden waar eigenaren elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en tips kunnen uitwisselen. Het kan een gevoel van gemeenschap creëren en de sociale binding tussen mensen versterken. Bovendien kunnen honden onderling spelen en sociale interactie hebben, wat hun sociale vaardigheden kan verbeteren.


Natuurbehoud en milieubewustzijn:

Het vergroten van de toegankelijkheid van bossen voor loslopende honden kan ook positieve effecten hebben op natuurbehoud en milieubewustzijn. Door hondeneigenaren aan te moedigen om bossen te gebruiken, kunnen ze een groter respect en begrip ontwikkelen voor de natuurlijke omgeving. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid bij milieubescherming en het behoud van bossen. Bovendien kunnen hondeneigenaren helpen bij het rapporteren van eventuele ecologische problemen, zoals zwerfafval of schade aan flora en fauna, waardoor het beheer van bossen verbeterd kan worden.


Verantwoordelijkheid en educatie:

Het vergroten van de toegankelijkheid van bossen voor loslopende honden vereist een zekere mate van verantwoordelijkheid van hondeneigenaren. Door deze toegang te bieden, wordt van eigenaren verwacht dat ze de gedragsregels en voorschriften in acht nemen, zoals het opruimen van hondenpoep en bescherming van fauna en flora. Ieder baasje wordt ook geacht de gedragsstoornissen van hun hond te kennen, en in eigen geweten te kunnen beslissen of hun viervoeter al dan niet verantwoordelijk kan loslopen.

49 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page