top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

Faillissementen in de Horeca: Een Urgent Probleem dat Oplossingen Vereist! Maar niet enkele door de overheid, maar ook door een gelijke behandeling voor iedere ondernemer door het gemeentebestuur!


De horecasector in Vlaanderen verkeert al enige tijd in zwaar weer, en dat is in Tongeren niet anders. De combinatie van stijgende kosten, veranderende consumentenvoorkeuren en de nasleep van de pandemie heeft vele horecazaken op de rand van faillissement gebracht. De recente oproep van Horeca Vlaanderen aan de overheid om drastische maatregelen te nemen, onderstreept de urgentie van de situatie. Hoewel dit een positief initiatief is, moeten we ook dichter bij huis kijken naar mogelijke oplossingen.


Oproep tot Gelijke Behandeling op Gemeentelijk Niveau.

In Tongeren wordt de problematiek verergerd door de ongelijke behandeling van horecazaken door het gemeentebestuur. Sommige ondernemingen worden politiek bevoordeeld, wat leidt tot oneerlijke concurrentie en scheve verhoudingen binnen de sector. Dit probleem moet aangepakt worden om een gezonde en eerlijke ondernemersomgeving te creëren.


Politieke Inmenging en Oneerlijke Voordelen.

Het huidige beleid in Tongeren toont aan dat er nog steeds sprake is van te grote persoonlijke politieke inmenging van schepenen en gemeenteambtenaren in het ondernemersbeleid. Deze inmenging zorgt ervoor dat bepaalde horecazaken onterechte voordelen krijgen, wat ten koste gaat van andere ondernemers. Dit ondermijnt niet alleen het vertrouwen in het lokale bestuur, maar schaadt ook de leefbaarheid van de stad.


De Oplossing: Gelijke Rechten en Plichten!

Tongeren Borgloon Anders zet zich ervoor in om na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 gelijke rechten en plichten te waarborgen voor iedere horecaondernemer in Tongeren-Borgloon. Dit betekent dat regels en wetten uniform moeten worden toegepast, zonder uitzonderingen of bevoordeling van specifieke ondernemingen. Een eerlijke en gelijke behandeling zal het ondernemingsklimaat verbeteren en de leefbaarheid van Tongeren bevorderen.


Onze conclusie.

De horeca in Tongeren heeft dringende hulp nodig. Naast de oproep aan de hogere overheid, moeten we ook lokaal actie ondernemen. Het is van essentieel belang dat het gemeentebestuur zorgt voor een eerlijke behandeling van alle horecazaken, ongeacht politieke voorkeuren. Alleen door gelijke rechten en plichten te garanderen, kunnen we een gezonde en levendige horecasector in Tongeren behouden en versterken. Laten we samenwerken voor een eerlijker en welvarender Tongeren-Borgloon.



289 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page