top of page

Services

Tongeren Anders, probeert de ontbrekende schakel te zijn voor U.

goed gedaan 1.jpg

De Schakel

Tongeren Anders, probeert het stukje puzzel dat ontbreekt in de communicatie tussen u, en betrokken partijen, te dichten. Aarzel niet ons te contacteren!

logo.jpg

Voor U

Tongeren Anders, doet zijn dienstverlening,

zoals het ooit eens was! We staan er voor

jullie, als anderen er niet zijn, op ieder 

moment. Het kan terug Anders

preatorium.jpg

De Kloof

Tongeren Anders, 

u vindt ons op:

Facebook, Instagram en onze website.

Steun ons, en meld u als lid aan op één

van onze socialmediapagina's.

De Vertraagde regering Onderhandelingen: Hoe de Traditionele Partijen Ons in de Steek Laten

De politieke situatie in België laat velen met gefronste wenkbrauwen achter. Terwijl de gesprekken over de vorming van een federale en Vlaamse regering tergend traag verlopen(bewust vertraagd worden), groeit het vermoeden dat deze vertragingen allesbehalve toevallig zijn. Met de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024 in het vooruitzicht lijkt het erop dat de traditionele partijen, met de N-VA voorop, deze situatie strategisch uitspelen. Het is dan ook geen wonder dat veel wij van Tongeren-Borgloon Anders (T.B. ANDERS) en de burgers zich afvragen: wie zou nog op deze partijen stemmen als ze de werkende bevolking financieel de duimschroeven blijven aandraaien?


De Financiële Last voor de Werkende Burger.

De toekomst ziet er somber uit voor de werkende Belg. Grote besparingen en belastingverhogingen hangen als een donkere wolk boven ons hoofd. Het verhogen van de pensioenleeftijd lijkt een van de meest pijnlijke maatregelen, vooral als men bedenkt dat een hoog percentage van de werkende bevolking gaat overlijden voordat zij überhaupt van hun verdiende pensioen gaan kunnen genieten, of mogen afdragen aan de onbetaalbare woonzorg te huizen. Het idee dat opgebouwde sociale rechten zelden worden uitbetaald, voelt aan als een verkapte belasting, waarbij men rechten verliest waarvoor men jarenlang heeft gewerkt en betaald. Dit doet twijfelen aan de waarde van ons sociaal zekerheidssysteem, dat juist bedoeld was om bescherming en zekerheid te bieden.


Milieubewuste Burgers de Dupe

Het gebrek aan steun voor milieubewuste inspanningen door burgers is een ander punt van zorg. Wat we nu zien is een systematische afbraak van de rechten en voordelen die burgers krijgen voor hun inzet voor een beter milieu. Niet alleen worden deze rechten afgepakt, maar ze worden ook extra belast. Het is alsof inspanningen om milieubewust te leven en werken bestraft worden in plaats van beloond. Dit creëert niet alleen frustratie, maar ook wantrouwen tegenover een overheid die haar burgers lijkt te ontmoedigen om duurzame keuzes te maken.


Strategie of Sabotage?

Veel burgers zijn van mening dat deze vertragingen in de regeringsonderhandelingen niet zomaar te wijten zijn aan verschillen van mening of politieke tegenstellingen. In plaats daarvan lijkt het een uitgekiende strategie om tot na de gemeenteraadsverkiezingen te wachten met het aankondigen van de harde maatregelen. Hierdoor kunnen de partijen de onvrede en weerstand van de bevolking voorlopig vermijden, om vervolgens na de verkiezingen de genadeklap uit te delen. Dit is een politiek spel dat weinig rekening houdt met de belangen en noden van de burger.


Wat Staat Ons Nog Te Wachten?

Als werkende burgers hebben we recht op een stabiele en rechtvaardige toekomst, maar het lijkt erop dat deze verder weg is dan ooit. De huidige generatie en de generaties na ons worden geconfronteerd met onzekerheden die alleen maar lijken toe te nemen. Terwijl onze politieke leiders hun eigen posities en levenskwaliteit en die van hun naasten veiligstellen met het belastinggeld van de werkende burger, blijft de gewone burger met de rekening achter.


Het is tijd voor verandering, tijd om kritisch na te denken over wie we onze stem geven en hoe we onze stem laten horen. Politieke verantwoordelijkheid en transparantie moeten terug naar het hart van onze democratie, want zonder dat vertrouwen, wat blijft er dan nog over? De komende verkiezingen zijn een kans voor ons als burgers om onze zorgen, frustraties en eisen duidelijk te maken. Laten we die kans niet aan ons voorbij laten gaan. Wil je het Anders, Stem dan bij de gemeenteraad Anders!




10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page